Începând cu anul 1995, UNIPOS devine producător de echipamente pentru detecţia, controlul şi semnalizarea la incendiu. Din acel moment scopul companiei era să aplice, pe scară largă, tehnologii de ultimă oră în procesele de proiectare şi producţie. Cu o echipă de profesionişti calificaţi, cu laboratoare ultramoderne dotate cu aparatură de măsurare de înaltă precizie, UNIPOS  produce echipamente cu caracteristici tehnice superioare, conforme cu standardele europene şi internaţionale.

Produsele UniPOS respectă cerinţele actuale de protecţie şi siguranţă în domeniul detecţiei incendiilor. Fiind o companie care işi respectă clienţii şi imaginea, UNIPOS investeşte în laboratoarele şi în liniile de producţie, dezvoltând şi îmbunătăţiind continuu gama de produse, străduindu-se să satisfacă cele mai exigente cerinţe ale pieţei.

UNIPOS menţine şi lucrează în mod constant la îmbunătăţirea sistemului de management al calităţii, în conformitate cu BDS - EN ISO 9001: 2008. Sistemul cuprinde aproape toate activităţile companiei  acordându-se atenţie specială controlului tehnologic şi calităţii producţiei.

Produsele care poartă marca UNIPOS sunt comercializate cu succes în ţări ca Marea Britanie, Italia, Spania, Portugalia, Franța, Polonia, România, Macedonia, Serbia, Croația, Slovenia, Ungaria, Turcia, Rusia, Ucraina, Lituania, Letonia, Emiratele Arabe Unite, Egipt.

În gama de echipamente a producătorului bulgar se pot găsi sisteme adresabile cu 1,2 sau 4 bucle (seria IFS7002), sisteme conventionale (seriile 4000, 5100, 5200), sisteme de stingere (seria FS5200E) şi sisteme wireless (seria VIT ), toate acestea fiind în conformitate cu standardul EN54 şi cu normativele în vigoare din România.