RIVA - ViDiCore GmbH este o companie cu sediul la Hückelhoven în Germania, formată dintr-o echipă europeană de specialiști CCTV cu mai mult de 25 de ani de experienţă în industria de securitate, care pune accent pe partea de analiză video IP. Compania a fost înfiinţată în anul 2006 de către Achim Hauschke și Christof Kraka cu scopul de a introduce un element nou pe piaţă, care să revoluţioneze tehnologia de analiză video.

În 2012, compania introduce propria sa linie de produse de supraveghere video IP sub brandul RIVA, care cuprinde camere video IP, encodere IP, decodere IP și stabilizatoare de imagine precum și alte multe accessorii. Produsele RIVA precum camerele Dome, Box, Bullet, Cube, Fish Eye, camerele termice,  impresionează prin calitatea excelentă a imaginii, cu rezoluții de la VGA / D1 până la Megapixel. Numele Riva vine de la Realtime Intelligent Video Analytics, un sistem inteligent de analiză video 3D, care este deja preinstalat în toate dispozitivele ca şi caracteristică standard. La versiunea de bază se pot adauga multiple filtre de analiză video, prin achiziţia unei licenţe adiţionale.

Datorită interfetei grafice 3D, partea de analiză video poate fi configurată rapid, iar cu ajutorul filtrelor speciale, se transferă numai ceea ce se solicită, evitandu-se  astfel transmisia continuă a unor volume mari de date, generând costuri reduse. Chiar și alarmele false pot fi evitate, datorită profilelor preconfigurate pentru persoane, vehicule sau alte obiecte, iar datorită algoritmilor cu funcţie de auto-învățare, camera se adaptează automat la schimbările din mediul înconjurător. De exemplu, schimbările de lumină cauzate de forma norilor sau de evenimente repetitive, cum ar fi mișcarea frunzelor copacilor, sunt pur și simplu ignorate.

ViDiCore GmbH distribuie produsele sale oriunde în lume, numai prin parteneri autorizati.