Elotec | Detectie incendiu prin aspiratie
27 Noiembrie 2023

In urma cu 30 de ani producatorul norvegian ELOTEC a pus bazele unor produse menite sa salveze vieti si bunuri, iar pana in prezent au reusit sa ofere solutii pentru mai mult de 100,000 de cladiri din intreaga lume.
Productia detectoarelor de aspiratie este activitatea principala a companie, cu peste 75,000 de unitati in diferite medii provocatoare cum ar fi agricultura, industrie, aqua parcuri, domeniu medical sau data centere.

elotec_1.png

ELOTEC ASPECT este un echipament de detectie incendiu prin aspiratie, all-in-one, cu 2 zone independente de detectie, cu o lungime maxima a conductelor de 200m pe fiecare zona, capabil sa functioneze dupa clasele A B C. Sursa integrata permite alimentarea detectorului la diferite tensiuni cum ar fi 230 V AC, 24V DC sau 12V DC iar filtrul impotriva prafului si al condensului, precum si ventilatorul intern fac posibila instalara detectorului in orice mediu.

elotec_2.png

Partea de proiectare care include calcularea distantei dintre gaurile conductelor precum si diametrul acestora se face cu ajutorul software-ului Elotec Pipe Draw, un software care functioneaza dupa standardul EN54-20, si care in functie de clasa de aspiratie necesara in obiectiv stabileste automat sensibilitatea, timpul de transport si volumul de aer. Dupa introducerea parametrilor care fac referire la dimensiunile cladirii si a unui plan in format pdf sau dwg din soft se genereaza lista de cantitati.

Dupa instalarea conductelor montarea detectorului se face prin prindere in 4 puncte iar configurarea acestuia este foarte intuitiva datorita aplicatiei mobile Aspect Tool.

elotec_3.png

Flansele exterioare de montaj, capace cu balamale detasabile pentru acces usor la terminale si filtre, alimentarea integrata, carcasa IP44 din aluminiu rezistent la acizi si plastic ignifug fara halogeni, toate concepute pentru a preveni apa si praful sa faca contact cu electronicele, fac din Elotec Aspect solutia ideala de detectie incendiu pentru orice mediu.

Elotec ASPECT este instalat in toate tipurile de cladiri, de la cele mai grele conditii din agricultura norvegiana pana la data centerele din Orientul Mijlociu. Detectia precoce a fumului in orice mediu este activitatea pe care ASPECT o face zi de zi.

elotec_4.png

Vom prezenta mai multe detalii tehnice ale acestor sisteme si aplicatiile lor in informarile viitoare.
Pentru orice alte detalii tehnice sau comerciale va rugam sa ne contactati.

Echipa BNT
business and trust