Axis Communications este liderul de piaţă în supraveghere video IP şi unul din promotorii principali din spatele trecerii de la tehnologia analogică la cea digitală în sistemele de supraveghere. Axis oferă soluţii de supraveghere video pentru sisteme profesionale prin produse şi soluţii bazate pe platforme tehnice inovatoare, care deschid calea către o lume mai sigură şi mai inteligentă.

Soluţii inteligente de securitate de la liderul mondial
Axis oferă soluţii inovatoare de supraveghere video susţinute de servicii educaţionale şi clienţi de calitate

 

Camere IP

Bazate pe standarde Open IP, camerele IP Axis se integrează cu orice tip de reţea IP, inclusiv pe Internet şi permit vizualizarea şi înregistrarea de la distanţă din orice locaţie din lume. De asemenea, oferă caracteristici avansate de analiză video, cum ar fi detecţia la mişcare, detecţia audio sau alarme de tamper.

 


Encodere

Un encoder video (menţionat şi ca server video) digitizează semnalele video analogice şi trimite imagini digitale direct într-o retea IP, cum ar fi o reţea locală, Intranet sau Internet. În esenţă, acestea schimbă un sistem video analogic într-un sistem video digital şi permit utilizatorilor să vizualizeze imagini live folosind un browser web sau un soft de management video de pe orice calculator local sau la distanţă.


Soft-uri de management video

Axis oferă soluţii software de supraveghere video IP ca o
completare la gamele de camerele IP şi encodere.

 

 

 


Istoric AXIS

Axis Communications a fost fondată oficial în 1984 de către Mikael Karlsson, Martin Gren si Keith Bloodworth. Cu un an înainte, Martin Gren şi Mikael Karlsson au înfiinţat compania Gren & Karlsson, oferind servicii de consultanţă pentru industria suedeză de IT. În 1984 ei l-au cunoscut pe Keith Bloomworth şi cei trei antreprenori au fondat Axis. Primul produs a fost un server de imprimare IP care permitea conectarea la acesta a tuturor calculatoarelor din reţea.

În perioada 1990 - 1995 când Internetul s-a dezvoltat, Axis a fost un pioner în conectivitatea de reţea folosind protocolul de Internet TCP/IP şi a recunoscut că acest lucru va fi utilizat la o scară mai largă în reţelele IP.

Începând cu anul 1995, Axis începe să se concentreze în a dezvolta reţelele IP mai inteligente, care să permită tot mai multe dispozitive hardware să fie conectate simplu şi economic într-o singura reţea.

În anul 1996, în urma accelerării conceptului de accesare în reţea a oricarui dispozitiv, Axis lanseaza prima camera IP de supraveghere video din lume, AXIS 200. Dezvoltată de Martin Gren şi Carl-Axel Alm, camera prezintă un server web integrat, care permite vizualizarea imaginilor video de la distanţă prin orice browser, indiferent de locaţia sa. Destinaţia iniţială a camerei video IP a fost monitorizarea de la distanţă.

În 2002, compania a văzut declinul în piaţa de servere IP de imprimare şi a început să pună accent pe supraveghere video IP unde devine furnizorul numarul 1 în lume în urma lansărilor cu succes a produselor, inovării şi a modelului său de afaceri. Axis devine un jucator global în perioada 2002 - 2012 datorită numeroaselor birouri internaţionale şi a partenerilor din întreaga lume.

Lider de piaţă

Axis şi-a menţinut poziţia de lider de piaţă atât în categoria camerelor IP cât şi în categoria generală de supraveghere video. De asemenea, se află în poziţia de lider de piaţă pentru categoria encoderelor video şi, prin urmare, consolidează poziţia companiei pe piaţa de supraveghere video.

Academia AXIS COMMUNICATIONS

Piaţa de supraveghere video se schimbă întrucât sistemele vechi analogice converg spre sistemele video digitale. Noile tehnici, aplicaţiile şi posibilitatile de integrare conduc la această convergenţă. Pentru a avea succes în această piaţă tot mai competitivă, este nevoie de abilităţi superioare şi expertiză cu privire la soluţiile video bazate pe reţele IP. Faceţi echipă cu Academia Axis Communications, numărul 1 în cunoaşterea reţelelor video, pentru a vă asigura că sunteţi mereu cu un pas înaintea concurenţei.

Pentru detalii referitoare la echipamentele Axis, Academia Axis şi modalităţile de colaborare, vă rugăm să ne contactaţi la:

axis@bnt.ro