Noua tehnologie de compresie AXIS - ZIPSTREAM
12 Septembrie 2016

Axis Communications, lider mondial în echipamente video de reţea, a lansat de curand  tehnologiei Zipstream. Aceasta permite clienților să optimizeze capacitatea de stocare şi lăţimea de bandă necesare aplicaţiilor de supraveghere, fără investiţii suplimentare în alte camere sau  software. Tehnologia Zipstream este complet compatibilă cu standardul de compresie H.264, a fost dezvoltată în mod specific pentru aplicațiile de supraveghere video și reduce necesarul de lățime de bandă și capacitate de stocare cu peste 50%.

Progresele tehnologice care au condus la creşterea rezoluţiei HDTV şi la îmbunătăţirea calităţii imaginii, inclusiv în condiţii slabe de iluminare, necesită o infrastructură de reţea şi de stocare performantă. Tehnologia  Zipstream de la Axis reduce semnificativ cerinţele în materie de stocare şi lăţime de bandă, fără a compromite calitatea imaginii. Spre exemplu, cu ajutorul Zipstream, pe un card SD sau pe un NAS folosite în diferite implementări de supraveghere video bazate pe AXIS Camera Companion sau  alte aplicaţii software specifice poate fi stocat acum de două ori mai mult material video.

Tehnologia Axis Zipstream analizează și optimizează transmisia de la camerele de rețea în timp real. Scenele care conțin detalii interesante sunt înregistrate la o calitate și rezoluție maxime, iar alte imagini sunt optimizate pentru a fi posibilă reducerea necesarului de lățime de bandă şi stocare. Spre exemplu, detalii importante precum fața, tatuajele sau numerele de înmatriculare sunt stocate în parametri maximi, în timp ce detalii precum pereți sau vegetație sunt compresate.

Clienţii pot utiliza Axis Zipstream alături de alte tehnologii Axis precum Wide Dynamic Range, Forensic Capture şi Lightfinder. Axis Zipstream este perfect compatibilă cu H.264 şi poate fi utilizată cu Axis Camera Station, Axis Camera Companion şi alte aplicaţii dezvoltate de alte companii.

MODELE DISPONIBILE CU NOUA TEHNOLOGIE ZIPSTREAM

AXIS Q1615, AXIS Q1635 și toate modelele seriei AXIS Q35 vor putea dispune de noua tehnologie prin update de firmware.

Primele produse noi cu Axis Zipstream preinstalat vor fi:

- camere de rețea fixe: AXIS M1124/-E, AXIS M1125/-E și AXIS P1365/-E;

- camere de rețea fixe dome: AXIS P3224-LV/-LVE și AXIS P3225-LV/-LVE.