Functia AutoNat
19 August 2016

Dispozitivele Navaio de la versiunea de firmware 3.4.3 (sau la anumite modele de la versiunea 3.3.0), dispun de funcţia “AUTONAT”, funcţie care permite accesul de la distanţă, fără IP fix precum şi utilizarea tuturor funcţiilor DVR-ului sau NVR-ului. Configurarea poate fi făcută remote sau direct din DVR/NVR, fără a fi nevoie de un PC, singura condiţie este ca dispozitivul să fie conectat la Internet în momentul configurării.

Mai jos, vă enumerăm în câţiva paşi, etapele configurării:

1. Se înrolează în reţea DVR-ul sau NVR-ul, prin obţinerea IP-ului automat sau prin folosirea unei adrese IP furnizate de beneficiar (ex.: în acest caz folosim opţiunea de IP automat).

2. Se activează opţiunea NAT din setările de Reţea ale dispozitivului, conform imaginii de mai jos:

3. Se creeaza un Domeniu, direct din interfaţa dispozitivului, pe www.autoddns.com, se confirmă înregistrarea iar apoi se asteaptă mesajul de confirmare (de preferat ca numele domeniului ales să fie aleator, astfel posibilitatea de a exista un duplicat fiind mult mai redusă).

Domeniul este înregistrat cu succes doar după ce primiţi mesajul de confirmare, conform imaginii de mai jos:

4. După efectuarea acestei configurări, DVR-ul sau NVR-ul poate fi accesat direct, fără a fi nevoie de IP fix, doar cu  ajutorul Numarului Serial sau cu Adresa MAC. Acesta poate fi găsit în Meniu, la secţiunea Info – Sistem şi are forma 0018AE54576A.

5. De pe un calculator, cu ajutorul unui browser compatibil (Internet Explorer sau Mozilla), se accesează adresa www.autonat.com şi se introduc datele de identificare ale dispozitivului, respectiv Numar Serial, Nume Utilizator şi Parola configurată.

6. Dacă datele introduse sunt corecte, veţi avea acces la interfaţa dispozitivului şi la opţiunile permise utilizatorului cu care v-aţi autentificat.

Dispozitivele Navaio pot fi accesate şi de pe Smartphone, fiind compatibile cu iOS şi Android, prin aplicaţiile SuperlivePro şi Superlive Plus care pot fi descarcate gratuit.