Port Forward - accesarea DVR-urilor de la distanta
18 August 2016

Operaţiunile necesare pentru conectarea în reţea şi accesarea de la distanţă a DVR-ului via Internet se împart în două etape.

Prima etapa constă în configurarea dvr-ului pentru acces din reţeaua locală LAN, iar etapa a doua constă în configurarea router-ului în vederea redirecţionării către IP-ul  DVR-ului.


Configurarea DVR-ului pentru acces din reţeaua locală LAN:

  • se alocă DVR-ului un IP Static, privat, din aceeaşi clasă cu cele din reţeaua locală
  • se setează adresa Subnet Mask a reţelei locale şi adresa Gateway (adresa dispozitivului de ieşire în Internet / de obicei adresa Router-ului)
  • se setează portul HTTP şi, după caz, alte porturi de date, streaming etc.

Exemplu de setări într-un DVR:

După efectuarea acestor setări, DVR-ul poate fi accesat de pe unul din dispozitivele din reţeaua locala LAN, cu ajutorul unui browser compatibil (Internet Explorer sau Mozilla), accesând IP-ul şi Portul DVR-ului (ex.: http://172.22.16.101:81).


Configurarea DVR-ului pentru acces de la distanţă:

Pentru accesarea DVR-ului de la distanţă, via Internet, este necesară configurarea Router-ului pentru a putea permite conexiunea la un dispozitiv din reţeaua locală LAN, în cazul nostru DVR-ul.

În meniul Router-ului se configurează opţiunea de Port Forward pentru porturile dispozitivului (ex. 81, 6036), şi se alocă IP-ului privat al DVR-ului (ex. 172.22.16.101).

Exemplu de setare Port Forward într-un Router:

În cazul în care în locaţia dumneavoastră nu mai este niciun alt dispozitiv care are nevoie de Port Forward, se poate opta pentru optiunea DMZ (Demilitarized Zone) a Router-ului, care permite pentru o singură adresă IP din LAN, deschiderea tuturor porturilor.

Exemplu de setare DMZ într-un Router:

Router-ul are două adrese IP: o adresă privată, folosită pentru a comunica cu dispozitivele din LAN, şi o adresă publică, folosită pentru a comunica cu dispozitivele din Internet. În cazul nostru adresa IP publică a Router-ului este 89.122.214.72.

După efectuarea setărilor de Port Forward, un calculator sau un smartphone poate accesa de la distanţă, via Internet, DVR-ul conectat în reţeaua locală, folosind IP-ul real al Router-ului şi port-ul DVR-ului (ex. http://89.122.214.72:81).

Pentru probleme întâlnite la configurarea Router-ului dumneavoastră, nu ezitaţi să contactaţi Departamentul Tehnic al BNT.