HID Mobile Access
19 Martie 2015

Controlul accesului fizic cu ajutorul telefonului mobil. Înlocuiţi cartela de acces cu smartphone-ul!

Odată cu dezvoltarea rapidă a diferitelor tehnologii și aplicații în jurul telefoanelor inteligente, acestea au devenit un element indispensabil in viața noastră de zi cu zi, ajungând uneori să ne schimbe modul de viață.

Soluția de acces dezvoltata de HID, îmbină securitatea cu confortul, facilitând utilizarea smartphone-ului sau a tabletei în aplicații de control acces în locul cardurilor de proximitate sau în paralel cu acestea.

Această soluție unică permite activarea noii serii de cititoare compatibile Mobile Access, HID iClass SE sau HID MultiClass SE, prin simpla apropiere a telefonului de acestea (metoda Tap&Go) sau de la o distanță mai mare (metoda Twist and Go). Feedback-ul, în momentul activării cititorului, constă într-o alertă sonoră și/sau vibrații ceea ce înbunătățește experiența utilizatorului în folosirea noii metode de acces mobil.

Soluția de acces securizat HID Mobile Access, folosește tehnologiile de comunicație standardizate, fiind aplicabilă atât sistemelor de operare Android cât și iOS. Bazat pe tehnologia premiată SEOS, HID Mobile Access oferă un management superior al identității digitale precum și cea mai dinamică soluție de acces mobil de pe piață.

Comunicația între cititoarele HID dedicate accesului mobil și telefoanele  inteligente se realizează cu ajutorul  tehnologiilor NFC (prin emularea software a cardurilor) sau  Bluetooth Smart.

Bluetooth Smart oferă două moduri de operare:

  • TAP & GO – presupune apropierea telefonului de cititor ca și în cazul clasic de operare cu cartele de proximitate
  • TWIST & GO – oferă posibilitatea de utilizare a telefonului, prin simpla răsucire a acestiua, de la distanțe mai mari față de cititor, de până la 2 m.

Accesaţi următorul link pentru a vizualiza filmul de prezentare Hid Mobile Access. 

https://www.youtube.com/watch?v=j-Z1T7czV7Q