Pima | Instructiuni de programare
03 Februarie 2021

Programarea centralelor Pima Vision
Pentru a intelege cat mai bine simplitatea procesului de programare pentru centralele Pima Vision dorim sa va oferim cateva informatii utile. Centralele pot fi configurate de la tastatura sau din softul de programare Force Manager, local sau de la distanta. In cele ce urmeaza o sa va prezentam 5 pasi simpli pentru configurarea unui sistem, utilizand softul de programare.

1. Structura meniului
Centrala are doua meniuri: Utilizator si Instalator; Fiecare meniu se acceseaza prin apasarea tastei meniu insotita de codul master sau codul instalator. Pentru setarea acestora se apasa tasta meniu urmata de codul default 5555.

Meniul Utilizator: permite accesul la sectiunile necesare utilizatorilor
Meniul Instalator: permite accesul la toate sectiunile de programare

2. Adaugarea perifericelor
Programarea prin intermediul softului gratuit Force Manager este cat se poate de intuitiva. Detectorii se adauga in sectiunea Zones, pe baza unui serial regasit pe fiecare echipament.

zone type.png

Celelalte echipamente cum ar fi tastaturi, sirene sau repetoare se adauga din meniul Periferice, tot pe baza unui serial si din acelasi meniu pot fi asignate la partitii.

periferice.png

3. Configurare sistem

3.1 Atributele zonelor precum si asignarea acestora la partitii se face din meniul Zones, sectiunea Settings si Partitions.

zones.png

3.2 Durata activarii sirenelor, delay-ul zonelor sau alte setari conditionate de timp, se regasesc in sectiunea „Timers”

timers.png timers.png

3.3 Crearea utilizatorilor si asignarea atributelor pentru fiecare cod este disponibila in meniul Users.

user up.png

4. Status sistem

Softul afiseaza in timp real statusul sistemului. Din acest meniu se poate vizualiza starea partitiilor, statusul zonelor, ora si data sistemului precum si alte informatii utile printre care putem evidentia bateria si semnalul echipamentelor wireless.

syst.png

5.Configurare aplicatie mobila

app.png

Pimalink 3.0 este aplicatia mobila destinata utilizatorilor sistemelor Pima Vision. Utilizand o telecomanda se apasa simultan butoanele de armare si dezarmare, dupa care, din aplicatia mobila se apasa butonul + si se introduce serialul centralei, urmat de butonul Pair. Urmatorul pas este setarea Time Zone-ului, iar aplicatia este configurata. Logarea in aplicatie se face cu un cod utilizator care are activ atributul remote control.

app.png

Tot in aplicatia mobila, orice camera de supraveghere Dahua poate fi alocata uneia sau mai multor zone pentru a face posibila verificare alarmelor dar si pentru vizualizarea in timp real direct din aplicatia Pimalink 3.0.

video app.png

Pentru explicatii suplimentare legate de metodele de programare, asocierea centralei la softul Force Manager si configurarea aplicatiei mobile, va invitam sa vizualizati clipul de mai jos.

video url.png

Echipa BNT
business and trust