Visonic | Setari avansate ale centralelor Power Master 10
24 Septembrie 2020

Stimati colaboratori,
Dorim sa venim in ajutorul dumneavoastra si sa va prezentam partea mai complexa a centralelor Visonic Power Master 10. Pe langa setarile de baza prezentate anterior, Power Master 10 dispune si de un set de functii avansate.
Avand in vedere faptul ca exista anumite proiecte in care sistemul antiefractie trebuie sa faca mai mult decat raportarea modificarii starii unei zone catre utilizator, in cele ce urmeaza o sa va prezentam alte setari utile ale acestor centrale.
                                                                                    Coduri Visonic

Master Installer

Installer

Master User

Dures

9999

8888

1111

2580

Master Installer – cod autorizat sa faca orice modificare in centrala.
Installer- cod utilizat pentru programarea centralei. Din acest meniu nu se poate reseta centrala la parametrii din fabrica si nu se pot definii parametrii de comunicare.
Master User- cod-ul de tip master. Din acest meniu se pot crea utilizatori noi, si se pot modifica anumiti parametrii ai centralei, cum ar fi data, ora sau functia de auto armare.
Dures – cod utilizat pentru dezarmarea sistemului cand utilizatorul este amenintat. Acest cod va dezarma sistemul si va raporta catre statia de monitorizare un mesaj de panica fara a activa sirenele.

Functii zone

CROSS ZONING – Conditionare alarma in functie de activarea anumitor zone
Aceasta functie ajuta la eliminarea alarmelor false din zonele expuse. Spre exemplu la o detectie de exterior daca se activeaza aceasta functie este nevoie ca doua zone sa intre in alarma in intervalul de timp de 30 de secunde pentru a activa sirenele si a raporta evenimentul la statia de monitorizare. Aceasta functie se poate utiliza doar in armarea de tip Away, iar zonele care beneficiaza de aceasta functie trebuie sa fie grupate astfel: 18+19, 20+21, 22+23, 24+25, 26+27 .

panel definition.png

Swinger stop – Inlaturare zona la un numar predefinit de alarme
Aceasta functie defineste de cate ori este permis ca o zona sa intre in alarma in timpul unei perioade de armare-dezarmare. Daca numarul de alarme al unei zone depaseste valoarea setata sistemul dezactiveaza automat zona respectiva. Aceasta functie este utilizata pentru eliminarea zgomotului generat de sirene si pentru o raportare excesiva catre satia de monitorizare. Zona va functiona normal dupa 8 ore (daca sistemul a ramas armat) sau dupa procesul de dezarmare.

swinger stop.png

CONFIRM ALARM – Confirmarea alarmelor
Daca doua evenimente de alarma succesive apar intr-un interval de timp aceasta functie va raporta al doilea eveniment ca fiind confirmarea primei alarme.

swinger stop.png

CANCEL ALARM - Oprirea alarmelor
Aceasta functie ofera posibilitatea setarii unui timp in care daca un utilizator dezarmeaza sistemul aflat in stare de alarma, in statia de monitorizare sa se receptioneza faptul ca alarma a fost dezactivata de un utilizator.

cancel alarm.png

MISSING REPRT – Rapoarte detector pierdut
Defineste perioada in care un detector se considera pierdut, daca acesta nu comunica cu centrala. Spre exemplu daca un detector este inlaturat din locatie centrala va detecta acest aspect si va afisa defectul de echipament pierdut.

missing report.png

NOT READY – Sistem nepregatit pentru armare
Statusul not ready ofera posibilitatea de a definii daca in momentul in care se detecteaza o problema in ceea ce priveste supervizarea echipamentelor, sistemul sa nu mai poata fi armat.

AC FAIL REPRT – Raport lipsa AC
Raportarea catre statia de monitorizare a evenimentului „ lipsa AC ” poate fi conditionata de durata defectului. Spre exemplu daca sistemul ramane fara alimentarare mai putin timp decat durata setata evenimentul nu va fi raportat catre statia de monitorizare.

PLINK ON AC FAIL – Comunicator IP Online fara AC
Defineste cat timp comunicatorul IP va ramane online dupa ce alimentarea AC a fost intrerupta.
Pentru mai multe detalii legate de centralele Visonic va punem la dispozitie ghidul de programare care contine sectiunile de baza din manualul de instalare si utilizare al centralelor Power Master 10.

Ghid de utilizare- Power Master.png

Pentru alte detalii atat tehnice cat si comerciale va rugam sa ne contactati.


Echipa BNT
business and trust