ELOTEC ASPECT | Configurare detector aspiratie
22 Mai 2024

Intrucat solutiile de detectie prin aspiratie sunt considerate sisteme complicate din punct de vedere al configurarii, dorim sa va prezentam simplitatea prin care putem configura detectorul de aspiratie Elotec Aspect.

Dimensionarea sistemului
Dimensionarea unui sistem de detectie prin aspiratie necesita importarea planurilor proiectului in format pdf/dwg in softul PipeDraw unde stabilim scala si selectam aria de interes. Pozitionam detectorul in zona dorita, introducem inaltimea cladirii, inaltimea de instalare a detectorului fata de sol si clasa de detectie, dupa care facem traseul conductelor. In situatia in care nu respectam standardul EN54-20 softul nu permite generarea raportului. Dupa generarea parametrilor tehnici care includ numarul de gauri, pozitia si diametrul acestora se genereaza lista de cantitati.

elotec_1.png

Instalarea echipamentelor
Instalarea conductelor se face cu cleme de 25 mm, iar detectorul se pozitioneaza pe perete fixandu-se in cele 4 puncte. Conductele se vor gauri conform raportului generat de PipeDraw, spre exemplu prima gaura va fi cu diametrul de 3mm la o distanta de 12m fata de detector, iar pentru a usura acest proces pe fiecare conducta se regaseste o linie punctata. Orificiile vor fi pozitionate la „ora” 7 sau 5 eliminand posibilitatea de opturare in cazul condensului, iar pe fiecare accesoriu se regaseste adeziv pentru fixare si etansare.

Alimentarea detectorului poate fi facuta la 230V AC, datorita sursei EN54 incluse, sau dintr-o sursa auxiliara 12/24 VDC.

elotec_2.png

Configurarea detectorului
Configurarea detectorului se face local, prin intermediul aplicatiei mobile Aspect Tool si consta in modificarea celor 11 parametri, care stabilesc tipul sursei de alimentare, sensibilitatea, durata calibrarii, durata dezactivarii si alte caracteristici.

Explicatii pentru fiecare parametru regasiti in manualul de instalare la pagina 48 dar si in clipul de mai jos unde este prezentata configurarea detectorului Elotec Aspect, pas cu pas.

video.jpg

Pentru alte detalii tehnice sau solicitari de oferta va rugam sa ne contactati.

Echipa BNT
business and trust