TeledataONE | Sisteme antiincendiu wireless
01 Noiembrie 2021

Proiectarea si instalarea sistemelor de detectare si semnalizare la incendiu devine complicata in cazul obiectivelor istorice sau a celor contemporane in care se implementeaza un design specific. TeledataONE rezolva aceasta problema prin intermediul solutiilor wireless, certificate de comitetul britanic LPCB, conform standardelor europene. Solutia wireless se integreaza in centralele Teledata beneficiind de toate functiile acestora.

imagine1.jpg
 

Standardul de referinta pentru toate dispozitivele este EN 54-25: 2008. Perifericele sunt echipate cu autonomie dubla, formata dintr-o baterie primara, cu o durata de viata de pana la 5 ani si o baterie secundara cu o durata de viata de 2 luni. Sistemul detecteaza bateria descarcata si avertizeaza beneficiarul cu privire la acest aspect.

Gama dispozitivelor wireless periferice este complexa fiind formata din butoane manuale de actionare, module de intrare, detectoare optice de fum, detectoare de temperatura si detectoare multicriteriale. Semnalizarea se poate face prin intermediul sirenelor wireless adresabile sau prin iesirile modulelor.imagine2.jpg

Principiul de functionare

Pentru a adauga echipamente wireless este nevoie de una dintre centralele TeledataONE si unul sau mai multe receptoare wireless. Pe fiecare receptor se pot adauga maxim 32 de detectoare sau butoane, exceptie facand iesirile wireless care sunt limitate la 16, iar numarul maxim de receptoare care poate fi adaugat pe o centrala este 7. Semnalul provenit de la fiecare receptor poate fi amplificat prin unul sau mai multe repetoare de semnal.

imagine3.jpg

Cablat, wireless sau hibrid

Sistemele de detectie si semnalizare la incendiu TeledataONE ofera solutii pentru toate tipurile de obiective, chiar daca se impune un sistem cablat, wireless sau hibrid. Prin intermediul unei singure centrale pot fi adaugate atat echipamente cablate cat si echipamente wireless.
Standardele europene de proiectare si instalare accepta utilizarea echipamentelor wireless certificate astfel utilizarea acestor dispozitive este o practica luata in considerare in sistemele de detectarea si semnalizare la incendiu.

imagine4.jpg
 

Un sistem wireless nu este doar o solutie tehnologica inovatoare, ci ofera si avantaje economice cum ar fi reducerea timpului de instalare, eliminarea materialelor utilizate precum si diminuarea conturilor fortei de munca.
Gasiti oferta completa de echipamente TeledataONE in lista de preturi Octombrie 2021, pe care o puteti descarca din acest newsletter.
Pentru mai multe detalii tehnice si comerciale va rugam sa ne contactati.

Echipa BNT
business and trust