BNT | Importator oficial UNIPOS
05 August 2016

Începând cu acest an, BNT a devenit importator oficial de echipamente de detecţie şi semnalizare la incendiu ale producatorului bulgar UNIPOS.

UNIPOS a intrat în piaţa sistemelor de detecţie şi avertizare la incendiu începand cu  anul 1995 iar din acel moment a investit permanent pentru a aplica tehnologii de ultima  oră în procesele de proiectare, dezvoltare şi producţie. Cu o echipă de profesionişti calificaţi, cu laboratoare ultramoderne dotate cu aparatură de măsurare de înaltă  precizie, UNIPOS  produce echipamente cu caracteristici tehnice superioare în  conformitate cu standardele în vigoare. 

 

 

Produsele UniPOS respectă cu stricteţe cerinţele actuale de protecţie şi siguranţă în domeniul detecţiei incendiilor. Fiind o companie care işi respectă clienţii şi imaginea, UNIPOS investeşte în laboratoarele şi în liniile de producţie, dezvoltând şi îmbunătăţiind continuu gama de produse, străduindu-se să satisfacă cele mai exigente cerinţe ale pieţei. UNIPOS menţine şi lucrează în mod constant la îmbunătăţirea sistemului de management al calităţii, în conformitate cu BDS - EN ISO 9001: 2008. Sistemul cuprinde aproape toate activităţile companiei, acordându-se atenţie specială controlului tehnologic şi calităţii producţiei.

 

SISTEME ADRESABILE UNIPOS

Seria adresabilă IFS7002 a fost proiectată pentru detecţia timpurie a stărilor de incendiu şi alarmarea, indicând locaţia exactă a evenimentului. Sistemul cuprinde o gamă largă de echipamente, precum repetoare pentru indicare şi control de la distanţă, detectoare automate de incendiu, puncte de apelare manuală, module pentru interfaţarea cu echipamente convenţionale, o varietate de module cu intrări/ieşiri, software pentru programare, software grafic pentru monitorizare, posibilitatea de operare în reţea, deţinând cu succes caracteristicile unui sistem complex, având aplicaţii în medii precum şcoli, hoteluri, spaţii comerciale, clădiri de birouri, hale de producţie şi depozitare, instituţii publice etc. Centralele adresabile din seria IFS7002 cu 1, 2 sau 4 bucle deţin afişaj LCD cu touch screen, beneficiind de memorie de minim 1000 evenimente cu afişarea lor în limba română.

SISTEME CONVENŢIONALE DE DETECŢIE UNIPOS

Sistemele convenţionale oferă soluţia ideală pentru aplicaţii mici spre medii sau proiecte care au alocat un buget mai restrâns. Ca avantaje faţă de sistemele adresabile putem enumera preţul mai scăzut, programarea simplificată, precum şi existenţa compatibilităţii cu detectoare de incendiu de la terţi producători. Dezavantajul major îl reprezintă imposibilitatea localizării exacte a incendiului. În gama sistemelor convenţionale Unipos se regăsesc seriile 4000 şi 5000. Seria 4000 cuprinde centrale de detecţie şi semnalizare la incendiu neextensibile, în configuraţii cu 2,4,6 sau 8 linii de detecţie pentru aplicaţii mici şi cu un buget mai scăzut. Centralele din seria 5000 pot fi extinse la maxim 32 linii de detecţie, deservind aplicaţii de dimensiuni mai mari iar posibilitatea de interconectare între centrale şi conexiunea unui repetor precum şi avantajul comunicaţiei cu PC-ul extinde facilitatile oferite de seria conventională.

SISTEME CONVENŢIONALE DE STINGERE UNIPOS

Centrala convenţională de stingere FS5200E a fost proiectată pentru protecţia împotriva incendiilor, monitorizarea şi controlul echipamentelor de stingere. După procesarea semnalelor primite de la detectoarele automate sau de la punctele de apelare manuală, panoul de control trimite comenzi către echipamentele de execuţie ale sistemului de stingere, ventilatie, sirene, etc. Centrala poate schimba date prin intermediul interfeţei RS485 cu un repetor, PC sau alte centrale din seria conventională. Cu ajutorul interfeţei CAN este posibilă interconectarea cu seria adresabilă IFS7002. FS5200E este conformă cu standardele europene EN54-2, EN54-4 si EN12094-1 (Componente pentru sisteme de stingere cu gaz. Cerinţe şi metode de incercare pentru dispozitive electrice automate de comandă şi temporizare).

SISTEME WIRELESS UNIPOS

Centrala wireless de detecţie şi avertizare la incendiu VIT, vine în sprijinul aplicaţiilor în care nu sunt pretabile sistemele cablate datorită designului arhitectural interior al clădirilor precum muzee, monumente de cultură, biserici sau datorită altor cauze care exclud cablarea. Elementele componente ale sistemului (detectoare automate, butoane de apelare, repetoare) sunt organizate într-o reţea radio, frecvenţa de operare fiind 2,4Ghz. Sistemul este conceput pentru aplicaţii mici spre medii, suportând maxim 32 dispozitive (exceptând repetoarele VIT02). Centrala wireless VIT01 este în conformitate cu standardele EN54-2, EN54-4, EN54-25.

Legătură catre site-ul producatorului: http://unipos-bg.com/en/