Xtralis aspiratie
07 August 2019

Compania Xtralis, acum in portofoliul Honeywell dar operand independent, este cel mai mare producator de sisteme de detectie a incendiilor prin aspiratie. Cu o experienta de peste 30 de ani in domeniul securitatii, Xtralis conduce piata de detectare rapida a incendiilor si a solutiilor integrate de securitate, care include si VESDA, cel mai mare brand ASD din lume.

Va prezentam principalele sisteme pentru aplicatii speciale, produse de Xtralis:


VESDA este sistemul original de detectie incendiu prin aspiratie. Principiul de baza, care a evoluat de-a lungul timpului, implica un sistem de aspiratie a aerului din spatiul protejat si de analiza a prezentei fumului printr-un spectru de raze LASER emise de detector. Astfel se asigura o detectie mult mai rapida si mai precoce a fumului precum si detectia de incendii in spatii unde altfel nu ar fi fost posibila, spre exemplu: spatii murdare (praf, apa, vapori diversi ce pot fi filtrate); spatii frigorifice; camere curate si alte spatii unde nu este acces pentru service; etc

vesda.jpg

VESDA ECO este un accesoriu ce se monteaza alaturi de un sistem VESDA si permite detectarea in aerul aspirat de sistem din spatiul protejat a multiple gaze potential periculoase (sau explozive) in diverse game de concentratie.

vesda_eco.jpg

OSID este un sistem de bariere multipunct care permit detectia prin intreruperea razelor modulate IR+UV intre emitator si receptor. Sistemul este multipunct, cu un receptor si multiple emitatoare alimentate sau pe baterii care pot realiza astfel un spatiu de detectie nu neaparat plan si care nu poate fi declansat accidental (De ex de vibratii ale cladirii/structurii).

Capture.jpg

ICAM este un sistem de detectie incendii prin aspiratie entry level ce presupune o incinta cu sistemul de aspirare si filtrare a aerului si unul sau doi detectori punctuali de fum de orice tip care se instaleaza in aceasta.

l_ICAM-IAS800.jpg

Xtralis, ofera solutii puternice pentru detectarea foarte timpurie, fiabila, verificarea video de la distanta si raspuns rapid la amenintarile impotriva incendiilor. Tehnologiile utilizate impiedica dezastre oferind utilizatorilor timp de raspuns, inainte ca viata, infrastructura critica sau continuitatea afacerii sa fie compromisa. Activele de valoare si de neinlocuit care apartin guvernelor si intreprinderilor de top din lume sunt protejate utilizand echipamente Xtralis.

video_link.jpg