AirLive IoT
09 August 2019

Cu o experianta de peste 25 de ani in domeniul networking-ului AirLive introduce din 2016 segmentul Smart Home in propria lista de produse. Sistemele AirLive sunt dispozitive inteligente, wireless, care utilizeaza tehnologia Z-wave, protocol de comunicare destinat aplicatiilor de automatizare si de control de la distanta, implementat la peste 2400 de produse de la 700 de producatori. Frecventa de functionare utilizata este de 868,42 MHz, avand un consum redus de energie. Gateway-ul suporta pana la 232 de dispozitive, iar distanta dintre dispozitive este 40m în interior.

Configurarea usoara a dispozitivelor in 3 pasi dupa cum urmeaza:

imagine_airlive.jpg

Aplicatia mobila este gratuita, iar prin intermediul ei se pot controla dispozitivele de la distanta, iar pentru o automatizare mai complexa se pot crea scene si scenarii cu ajutorul algoritmului IFTTT, care implementeaza lanturi de afirmatii conditionate.

Dispozitivele pot fi controlate si independent fara aplicatie.

imagine_airlive.jpg

Scenele includ mai multe dispozitive cu anumite setari. Spre exemplu scena Film din imaginea de mai jos este compusa din activarea unui bec, inchiderea perdelelor, pornire AC si pornire TV.

imagine_airlive.jpg

Cu ajutorul algoritmului IFTTT se creaza scenarii care contin scene si dispozitive. In exemplul de mai jos se observa conditia daca senzorul de temperatura detecteaza o valoare mai mare de 30 de grade, atunci senzorul IR va porni aerul conditionat.

imagine_airlive.jpg

Datorita flexibilitatii aplicatiei se pot crea cele mai complexe scenarii de Home Automation. Folosind un asistent vocal cum ar fi Google Home sau Amazon Alexa, toate dispozitivele pot fi activate prin intermediul controlului vocal.

imagine_airlive.jpg

Segmentul IoT al producatorului AirLive ofera o gama larga de senzori, controlere si actuatoare pentru a putea automatiza activitatile zilnice. Pe langa automatizare ofera si posibilitatea controlului parental, economisirea energiei prin functiile de monitorizare a consumului, siguranta si securitate prin intermediul gateway-ului care functioneaza si ca sistem antiefractie.

imagine_airlive.jpg