Western Digital Corporation este o companie americană, unul din cei mai mari producători din lume de unităţi de stocare date şi are o lungă istorie în industria electronică ca producător de circuite integrate și soluţii de stocare date.

A fost fondată în anul 1970 de Alvin Phillips, cu numele de General Digital, iar în 1971 sub numele Western Digital, a lansat primul său produs WD1402AUART. Din 1980, Western Digital a devenit foarte activ în sectorul soluţiilor de stocare digitală, producând hard disk-uri pentru industria calculatoarelor. În 1983 a câștigat contractul  cu IBM  pentru construirea unui prototip, WD1003, care a devenit fundamentul pentru interfața ATA, un standard care a evoluat de-a lungul timpului și este şi astăzi în uz.

Western Digital a achiziționat Paradise, o placă grafică OEM, ADSI, producător de controlere Ethernet și StarLAN, apoi a achiziţionat Tandon. În anii 1990 compania a început să se reorganizeze, fapt care a fost în avantajul concurenţei, permiţându-le să câştige teren. Încercând să iasă din impas, au înaintat propunerea de a fi achiziţionaţi de către IBM, care nu au fost de acord, dar le-au oferit un parteneriat care a ajutat compania  să revină în forţă pe piaţă.

În anul 2001 au lansat primul hard disk de 8Mb memorie cache, de 4 ori mai mare decât standardul din acea perioadă; în 2003 au achiziţionat Read-Rite Corporation, ulterior lansând hard disk-urile seria Raptor cu viteza de 10000 rpm şi garanţie 5 ani. În 2009 a achiziţionat Silicon Systems iar în 2011 pe Hitachi, un concurent important de pe piaţa digitală.

Hitachi va ramâne până azi un brand separat al companiei Western Digital ca producător de soluţii de stocare.