Fondat în 1968, Protec a devenit cel mai mare brand de detectare a incendiilor din Marea Britanie. Reputaţia brandului este construită pe sisteme solide şi fiabile care îndeplinesc nevoile clienţilor cu o varietate largă de aplicaţii. Calitatea, costul şi performanţele produselor furnizate de brand sunt conforme cu standardele de clasă mondială.

Cu o gamă completă de sisteme adresabile de detecţie incendiu, PROTEC UK este unul dintre cei mai importanţi producători europeni. Din portofoliul bogat evidenţiem Stadionul Olimpic şi Centrul Acvatic din Londra, Stadionul Manchester United, Dalma&Yassat Towers şi Mazaya Towers din Dubai, Aeroportul din Dublin şi sediul central BBC Media City.

Protocol Algo-Tec 6000PLUS

Protocolul PROTEC Algo-Tec 6000PLUS dezvoltat de departamentul de Cercetare şi Dezvoltare propriu este utilizat de seria de centrale digitale adresabile de incendiu Protec Algo-Tec 6100, 6300 şi 6400. Imunitatea la alarmele false, sensibilitatea ridicată de detecţie a incendiului şi uşurinţa de instalare şi utilizare au fost îmbunătăţite pentru a dezvolta unul din cele mai sigure sisteme existente.

Numele Algo-Tec este o derivare de la algoritmii Protec. Algoritmii sunt proceduri logice matematice pentru rezolvarea problemelor.

Protocolul Algo-Tec evaluează datele fiecărui senzor şi este capabil să înveţe din informaţiile pe care le primeşte, putând astfel să recunoască dacă un senzor devine contaminat sau se află într-un mediu murdar şi creşte în mod automat pragul de alarmă pentru a compensa nivelul de fond.

Alte funcţii complexe ale Algo-Tec includ abilitatea de a detecta şi a face diferenţa între condiţii de foc şi condiţii de non-alarmă, filtrarea anumitor stimuli de mediu, cum ar fi aburul unei băi şi creşterea sensibilităţii unui senzor când este detectată o creştere de temperatură.

Comunicaţia dintre echipamentul de control şi senzori este digitală, ceea ce înseamnă că poate fi transferat un nivel ridicat de date între acestea, furnizând mult mai multe informaţii în comparaţie cu sistemele analogice adresabile.