GeoVision este o companie care oferă soluţii profesionale de securitate, concentrându-se pe cercetarea și dezvoltarea produselor de supraveghere şi analiză video. GeoVision este lider de piaţă în domeniul  supravegherii video bazate pe PC  iar echipamentele sale reprezintă cu succes o punte între lumea analogică şi cea digitală.

GeoVision are sediul în Taiwan şi a fost fondată de George Tai în anul 1998. Cele 5 filiale regionale se află în Shanghai, Tokyo, California, Praga şi  Sao Paulo, iar din clienții companiei fac parte distribuitori, integratori și instalatori cu sedii în peste 70 de țări.

GeoVision se concentrează pe produse și soluții de supraveghere video de ultimă generaţie. DVR-urile seria GV, DVR-urile hybride și produsele video IP, sunt echipate cu software de analiză video şi se pot integra în dispecerate  împreună cu sisteme de control acces, monitorizare sisteme ATM precum şi sisteme LPR pentru diverse aplicaţii.

Software-ul de analiză video îndeplinește sarcini diferite, cum ar fi detectarea feței, funcţii de alarmă, detecţia obiectelor nesupravegheate, detecţie lipsă obiecte, căutare inteligentă, numarare persoane,  beneficiind de asemenea de funcţii precum vedere panoramică, dezaburire, stabilizare imagine și  detectare a mulțimii.

GeoVision a primit premii pentru inovare de produs în procesul de monitorizare a erei video digitale de la Frost & Sullivan în anul 2007 și la Taiwan Business Award în anul 2008. A fost selectată în TOP 200 de către Forbes Asia 2 ani la rând precum şi Top Security 50 de către revista A&S din anul 2004.